aktualizováno: 04.04.2024 15:36:21

Lion's Dark

2013

novinky

2013...

 



 

Všem našim blízkým, přátelům, rodině i známým přejeme krásné a pohodové Vánoce plné lásky a klidu.

Do nového roku všem přejeme hodně štěstí, zdraví, osobních i pracovních úspěchů

Lucie, Lukáš, Lucinka, a naše RR holky.

 


 

 

 

 

10.12.2013 naší Angel vystoupal progesteron na ideální hodnoty a byl nejvyšší čas vyrazit za našim panem dokonalým.

Krytí se zdařilo a výsledek se dozvíme za měsíc :-)

Jak se štěnda vyvíjejí u mamky v bříšku můžete sledovat na našich stránkách v sekci štěňátka/vrh E.

 

 

 

 

 

 

 


 

3.11.2013 se konala Mezinárodní výstava v Praze a my jsme tam nesměly chybět i když jsme do poslední chvíle nevěděly jestli pojedeme nebo ne.

Sešli jsme se docelo v hojném počtu Daiquiri s paničkou Danou získala krásnou známku V4 ve třídě mladých. Bayonne jsem měla tu čest vystavit a získaly jsme známku V2 R.CAC v mezitřídě, kde s námi byla i ségra Bethie VD. Angel byla V ve třídě otevřené a vytáhla jsem so výstavního kruhu naší skoro veteránku C'haitali ve třídě šampionů V

 


 

V Budějovicích jsme si to užily a jsem moc ráda, že jsem tu mohla vidět naše miminka, to pro mě bylo důležitější než samotná výstava a mám z nich velkou radost!!! Tak bych se chtěla podělit o jejich fotečky, které jsem jim přidala do jejich fotogalerií. Škoda, že na Darlenku jsme měly šero a fotky nejsou nic moc, ale určitě budeme mít další příležitost si ji vyfotit. 

Daiquiri fotogalerie ZDE...

Darlenka fotogalerie ZDE...

Dasher fotogalerie ZDE...

Bayonne fotogalerie ZDE...

 


 

Od 4. - 6.10. jsme vyrazily do Českých Budějovic na mezinárodní výstavu psů. Moc jsem se těšila nejen na výstavu, ale hlavně na naše odchovance. V Budějovicích máme tři štěňátka z ,,D" týmu a jako bonus se na Hluboké ubytovala psí dáma z našeho ,,B" týmu.

Pátek jsme strávily s Danou, Ondrou a Kiruškou. Holky spolu začaly moc pěkně, nejdřív se venku pozdravili a prošli jsme se po Budějovicích. Pak si holky spolu daly půl plechu borůvkového koláče, když páníčci šli pro věci do auta. Pátek jsme zakončily v Kozlovně, kde jsme se velmi dobře najedly a hlavně tam s námi byly naši čtyřnohý zlatíčka.

V Sobotu jsme vyrazily na výstavu plní očekávání, jak to dopadne. Na výstavě jsme se rozrostli o Banny a její rodinku. Jako první šla do výstavního kruhu ve třídě dorostu Daiquiri (Kiruška) se svojí paničkou Danou. Holky byly trošku nervózní a lumpice Kiruška se rozhodla, že za žádnou cenu neukáže panu rozhodčímu zuby. Tak pan rozhodčí holky ocenil N, řekla jsem si budiž, tak je přísný, ale když pak nechal vyhrát dospělou fenu, která taky neukázala zuby, tak mi to přišlo nespravedlivé. Mladému psu v dorostu to neodpustí a dospělému ano? To se nám teda nelíbilo.

Když Natálka viděla jak pan rozhodčí je přísný a důkladný, tak se trochu lekla a Banny jsem vystavovala já a pan rozhodčí nám dal VD 3, nevím proč, Banny v mezitřídě byla šikovná a samozřejmě krásná a od p. Zimmermanna dostala moc pěkný posudek, kde ji nic nevytknul.

Do třídy otevřené jsem nastoupila s Angela pomyslná bedna nám utekla o kousek, ale zase jsem ráda že máme aspoň V a na všechny jsem pyšná!

Po dlouhém dni na výstavišti jsme vyrazily obhlídnout okolí a Dana s Ondrou nás vzaly na Hlubokou, kde se k nám připojili Kučerovi s Bannynkou. Prohlídly jsme si krásný zámek a prošli jsme se s hafíkama po krásném parku, kde se spolu naše RR holky vylítaly.

V podvečer nás čekalo ještě jedno příjemné venčení s dalším našim potomkem Darlenkou na kterou jsme se moc těšily. Z Hluboký zase zpět do Budějovic za Darlenkou plni zvědavosti jak ta naše malinká čubinka vyrostla. K našemu údivu Darlenka vyrostla do víšky svojí mamky a to byla nejmenší z vrhu a je celá po Tajlince.

Neděli jsme zakončily poslední příjemnou návštěvou našeho pejska Dashera. Je to krásný kluk, který také nese rysy naší C'haitali.

Velké díky patří Daně a Ondrovi za parádní víkend, ubytování a prohlídku Českých Budějovic a okolí, je to překrásné město a z celého víkendu si odnáším pěkné vzpomínky, ještě jednou móóóc děkujeme!!!! Těšíme se na další setkání!

 


 

Musím se dodatečně pochlubit úspěchem naší Bayonne Lion's Dark. Na mezinárodní výstavě v Mladé Boleslavi 20.července zazářila Banny s paničkou Natálkou a umístili se na pomyslné bedně. V3 ve třídě mladých v konkurenci 7 fen. Holky gratulujeme, jste šikulky a moc se vám to povedlo.

 


 

V pátek 13.7.2012 přišla na svět slečna jedinečná. Přejeme ti Connie všechno nejlepší k tvým prvním narozeninám, spoustu elánu do života, který máš ještě celý před sebou. 

 

 


 

Všechno nejlepší k 4 narozeninám přejeme našemu A týmu a naší Angel!!!  Moji už velcí hafani všem vám přejeme spoustu pěkných let po boku svých páníčků, hlavně pevné zdraví, plné mističky a samé dobrůtky. Posílám pusinku na čumáček od nás a mamky Tajlušky.

 

 


 

Daiquiri C'haitali Lion's Dark

 

 

 Musím se pochlubit dalším úspěchem naší holčičky Kirušky. S paničkou vyrazily 15.6.2013 na národní výstavu do Klatov a tam zazářily. Holky si vyběhaly krásné první místo VN 1 a od pana rozhodčího Mgr.Věroslava Heriana dostali krásný posudek:    4.5 měsíční fenka, dobře se utvářející kostry, velmi hezké ridge, dobře nasazený prut, tm.oko, na svůj věk hezká mechanika pohybu, klidné vyrovnané povahy, dobře se utvářené tlapky, celkově velmi líbivá fenka

Holky, jste prostě šikulky a děkujeme za super prezentaci    :-*  Do budoucna budeme držet palce :-)

 

 

 

 


 

Diamond Attic Chiwambo Lion's Dark

 S obrovskou bolestí a lítostí v srdci bych chtěla oznámit, že na druhý břeh přešel náš pejsek z ,,D" vrhu Diamond Attic Chiwambo Lion's Dark. Navždy zůstane v mém srdci ON, a jeho skvělá povaha i přes všechnu bolest, kterou si prožil měl obrovskou vůli bojovat a žít, ale bohužel svůj boj o život prohrál díky "odborné a nadstandardní" péči jednoho Kladenského veterináře. Je mi hrozně líto, že měl tak krátký život, ale zase měl obrovské a milující srdíčko a já děkuji aspoň za tu malou chvilku kterou jsi s námi a paničkou Petrou byl. Nikdy na tebe nezapomeneme!

 

 

 

 


 

 

Dantheo Chiwambo Lion's Dark

Na svou první výstavu vyrazil Dantheo se svou paničkou Karin. Vydali se na jubilejní klubovou a speciální výstavu DZRR v Helvesiek-Appel která se konala 25.-26.5. Měli trochu drsnější podmínky co se týče deštivého počasí, ale rozhodně jim to neskazilo nadšení z této jubilejní výstavy. Dantík pod vedením Karin po oba dva dny získal krásný posudek od rozhodčích Janet Wang a Lou Guerrero a známku VN 1 !!! Jsme na vás moooc pyšní a jsme nadšeni!!!

 


 

 

Udělaly jsme si výlet do Varů do chs KwaNyoni, aby jsme se pokochaly malinkejma RR miminkama. Prckové jsou naprosto úžasní! Pokud máte zájem o štěňátko ridgebacka, mohu vám doporučit posledního volného pejska od naší sestřičky z chovatelské stanice KwaNyoni. Je to nádherný hnědonosí kluk s velmi pěkným dlouhým tělem a krásným Ridge! Pejsek by byl na výstavy jak dělanej, ale i jako mazel nemá konkurenci :-) sama jsem měla tu čest se s nim pořádně pomazlit :-) Samozřejmě jsem se pomazlila i s ostatními štěndy :-) Děkuji Danuš za super návštěvu, vždycky vás moc rádi vidíme!!!
Více na stránkách http://www.ridgeback.vesele.info/ nebo na tel: +420 777 175 853
 
 

 

14.5.2013 od nás odjela poslední naše vymazlená holčička Darlenka s páníčkem Davidem. Věříme, že se bude mít jako v bavlnce a nám se po ní bude mooooc stýskat.

 


 

Dnes 28.4.2013 nás opustil poslední chlapák a miláček Djukýnek. Bohužel nemohla přijet panička Susanne s prckem, protože je zkolila nemoc a přijel jen páníček Jan, i tak to byla příjemná návštěva, jen to loučení s Djukem bylo smutné. Ale určitě se bude mít u Jana a Susanne báječně :-)

 


 

Nové fotečky ve společné fotogalerii našich zbylých štěňátek :-) Najdete ji v sekci štěňátka / vrh "D"

 


 

21.4.2013 jsme si udělaly výlet do Balingenu v Německu. Vezly jsme do nového domova Dantíčka. Cesta byla dlouhá, ale nic co by jsme nezvládly :-) Jako Dantíčkova opora s námi jela i mamka Tajla a starší ségra Angel. Na Dantíčka doma čekal dvouletý Ajamu a hned si padli do oka. Ajamu ho přijal naprosto skvěle a s Dantíkem si pořád hrál. Nejdřív ho na louce omrkla mamka Tajla s Angel :-)) Jen škoda, že nebylo lepší počasí. Dantíček se bude mít určitě skvěle u Karin a Franka, jsou velmi sympatičtí a milí.

 


 

Ještě máme volná tři krásná štěňátka.

Haben wir einen freien drei wunderschöne Welpen.

Do we have a free three beautiful puppies.

CZ: +420 775 932 938       DE: +420 724 865 316

 


 

19.4.2006 se narodila v CHS z Valdštejnských lip naše milovaná C'haitali Ann.

Je neuvěřitelné, že už je to sedm let co jsme si jely pro naší Tajlinku.

Naše Tajluško, přejeme ti všechno nejlepší k narozeninám, hodně zdravíčka, spoustu dobrůtek a hlavně spoustu dalších let po našem boku. Máme tě moc rádi Barbušo, jsi prostě naše holka! Všem z "C" týmu Valdštejňáků taky přejeme všechno nej k narozeninám, plnou mističku dobrůtek a hlavně ať vás páníčci nezlobí ;-))

 

 


 

9.4.2013 našla naše Debbie novou paničku a ta si jí odvezla do Benešova. Debbie se u Nikči určitě bude líbit, má malou sestru, které občas něco upadne od pusy a Debbie toho hned využije :-)

 


 

Nové fotky našich štěňátek najdete v jejich fotogalerii v sekci štěňátka / vrh D. Každé štěňátko má svou fotogalerii a mají i společnou, kde jsou také nové fotečky.

Stále máme volná 3 štěňátka, které čekají na nové páníčky. Tak nás neváhejte kontaktovat, jestli se vám nějaké zamlouvá :-)

 


 

Veselé Velikonoce

 


 

Na návštěvu přijela Heike, Holm a RR taťínek štěňátek Chiwambo, Abutambu a Eastwood. Ztrávily jsme v jejich společnosti velmi příjemný čas. Moc jsme si to užily a Heike sebou odvezla Doreen. V Kolíně ji předala novým páníčkům, kteří si jí odvezli do Paříže :-) 

 


Jako třetí nás opustila naše malá krasavice a dračice Daiquiri. Odjela se svou paničkou také do Budějovic, tak se třeba potká se svým bráškou Dašíkem.

 


Nadešel čas odchodu našich štěňátek do nových domovů. Jako první nás opustily dva kluci. Část cesty do nového domova jeli spolu. Dasher doprovodil Attica, prozkoumal jeho nový pelíšek, samozřejmě ho vyzkoušel a když vše bylo v pořádku, tak pokračoval se svými páníčky dál :-)

Attic s Peťulou budou bydlet v Kladně.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

Pro Dashera si do Kladna přijeli páníčci z Budějovic.

 


 

 

Už se pomalu blíží čas odchodu našich štěňátek. štěňátků jsme přidaly pár nových foteček a udělaly jsme jim pěkné koláže. Stále máme volná některá štěňátka, vhodná na výstavy i jako kamarády a společníky pro život.

 

 


 

Každému štěňátku jsme udělaly vlastní fotogalerii, najdete ji ve vrhu D.

 


28.2.2013

Je tomu ROK, co se v naší chovatelské stanici narodilo šest nádherných štěňátek. Všem našim miminkům přejeme všechno nejlepší, plné mističky, psí dobrůtky a milující, trpělivý páníčky.

Všem páníčkům děkujeme za jejich péči a trpělivost s našim B týmem, přejeme vám spoustu krásných a společných let.

Za krásnou koláž děkuji Janě Moravcové.

 

 


 

 

Miminkům jsem do galerie přidala pár nových fotek. Jako první 3.2.2013 otevřel očko na svět pan modrý a po něm slečna růžová. Ostatní štěňátka začala očka otevírat druhý den. Prcci stále přibírají na váze, baští mlíčko, spokojeně spinkají, pobrukují si, kňourají když se derou k mlíčku a snaží se chodit. Je legrační pozorovat, jak se kymácejí a snaží udržet rovnováhu.

 

 

 


 

A je hotovo. Miminka mají svojí fotogalerii v sekci štěňátka / vrh D nebo se mrkněte ZDE... fotogalerii se budu snažit co nejčastěji doplňovat. Miminka jsou v pořádku a pěkně přibírají na váze. Už jsou na světě 6 dní a nabrali jednou tolik co měli při porodu :-)

 


 

V neděli za námi přijela Dana Netušilová, aby nám udělala první kontrolu vrhu. Byla jsem moc ráda, že ocenila náš vrh a moc mě zahřálo, když řekla, že jsou luxusní :-) Čtyři pejsci jsou standardní, jeden pejsek je nestandard (má krátké ridge) a čtyři holčičky jsou standardní. Děkuji Daně za její čas a fotečky, které nám udělala.

Zítra pro štěňátka udělám jejich fotogalerii, tak se těšte na mrňousky jsou boží :-)

 


 

První a důležitá letošní zpráva:

Narodilo se nám 24.1.2013 krásných 9 štěňátek. Pět chlapečků a čtyři holčičky. Tajlinka porod zvládla naprosto parádně rodily jsme od 12.30 do 23.00 teď si štěňátka užívá o sto šest. Porodní váha štěňátek byla od 480 g do 550 g.