aktualizováno: 04.04.2024 15:36:21

Lion's Dark

2012

novinky

2012...
 

 


 

Březost naší Tajlinky je potvrzena, v bříšku má spoustu malých zrzečků. Stále bereme rezervace na štěňátka.

 


Stále jsme čekaly na správnou hladinu progesteronu a pořád nic, už mi to bylo divné protože Tajlinky chování tomu neodpovídalo. Najednou nám drnčel telefon, že nám udělali špatné testy na jiný hormon. Okamžitě jsme vyrazily na nový test a progesteron byl nahoře. Chudák Lucinka si 22.11.2012 stihla akorát sfouknout svíčky na dortu, olíznout krém a dort skončil v lednici a my na cestě do Kolína. Krytí proběhlo bez problémů, druhý den jsme krytí opakovaly, po oba dny byli spojeni minimálně 15 minut. Teď si musíme počkat na výsledky ultrazvuku na který půjdeme po pětadvaceti dnech.

 

 


 

12.11.2012

 

Máme nové zprávy! C'haitali hárá a my se připravujeme na krytí. Čekáme na správnou hladinu progesteronu a pak frčíme do Německa. Moc se těšíme na návštěvu Kolína, Heike, Holma a na RR kluky.

 

 

 

 

 

 

 


 

Byla nám na hlídání svěřená fenka z ,,B" teamu Sindy (Bellamie-slečna růžová). Po cestě z Orlíku jsme si Sindy vyzvedly ve Varech, ze začátku jí holky rovnaly do latě, aby věděla co si smí a nesmí dovolit. Třetí den jí Angel vzala na milost a začala si se Sindy hrát, ale nejvíc Sindynku zajmala malinká Connie z našeho nejnovějšího vrhu. Po pár dnech si zvykla na náš režim a naše povely a teď s ní holky vydrží i v jednom pelechu. Bohužel jsem neměla čas na aktualizaci stránek, protože jsme se s RR holkama odstěhovaly na zahradu a tam jsme spokojeně vegetily, ale bez internetu.

Sindy u nás byla od 2.-19.9.2012 a za tu dobu jsme stihly odvézt Connie do nového domova. Se Sindy jsme absolvovaly procházky, návštěvy a samozřejmě naší zahradu a všude jsme udělaly nějaké fotky ZDE...

 


 

Nový domov našla naše úžasná Connie na Slovensku v Bratislavě. Hrozně mi to uteklo s malou princeznou. Byla jediná, tak to nebyla taková práce ji odchovat. Prostě to bylo hodné, učenlivé, zvídavé a nebojácné štěňátko. Do její fotogalerie jsme přidaly pár foteček, které jsme ještě nestihly dodat na stránky :-))

 


 

Po dlouhé době jsme vyrazily 2.9.2012 na klubovou výstavu na Orlík. Byly jsme potěšeni, že dorazili štěnda naší Tajlinky. Holky za půl roku pořádně vyrostly. Angel dostala svoje první VD, ale není se čemu divit, když má sedmitýdenní štěndo a neni ve výstavní formě. Naše Bethie si s páníčkem vyběhala krásnou známku VN a na to, že byla bez tréninku na své první výstavě, tak to zvládla parádně.

Fotečky z Orlíku je možné zkouknout ZDE...

 


 

30.8.2012 u nás byla Dana Netušilová z CHS KwaNyoni na kontrole vrhu. Děkujeme za příjemnou návštěvu a krásné fotečky naší malé štěněcí princezny.


 

Connie jsme 27.8.2012 vzaly na první očkování a tetování. Při tetování si Connie trochu poplakala, při očkování ani nekvíkla a zachvilku už o ničem něvěděla a beztarostně dováděla s mamkou Angel.

Do její fotogalerie jsme daly pár nových fotek ZDE...    

 


 

Do fotogalerie naší Connie jsem přidala pár nových foteček. Naší malé princezně už je 5 týdnů. Naší čubinku bereme sebou na zahrádku a překvapilo mě jak je nebojácná a vše hned prozkoumává. Bude to sebevědomá fenka s nádhernou červenou barvou po svém tatínkovi Abutambovi.

 


 

V pátek třináctého se v noci naší Angel narodila jedna nestandardní fenka (nemá ridge). Bude mít krásnou červeně pšeničnou barvu po tatínkovi. Nemá DS ani zálomek, má bílou náprsenku na hrudi.

Konečně mi přišel fotoaparát, tak přidávám i fotečku naší malé čubinky :-)

 


 

7.7.2012 byl u nás na návštěvě chlapák z ,,B" teamu Barney. Roste jako z vody, zatím je to malej nohatec, má obrovské paciny a krásnou červeně pšeničnou barvu. Tajlinka si synka pořádně užívala, pořád si s ním hrála, nebo mu venku dávala do těla. Dokonce naše Angel na mamku žárlila, protože svou pozornost věnovala někomu jinému. 

 


Už to jsou tři roky, kdy se nám narodily naše první štěňátka z "A" teamu. Všem štěňátkům a hlavně naší Angel přejeme hodně zdravíčka, plné mističky a hodné páníčky.

 


 

Březost naší Angel je potvrzena!

 


 

Našim štěňátku z teamu ,,B" jsme do jejich galerií přidaly pár nových foteček z jejich nových domovů. Všem páníčkům děkujeme za milé zprávy o našich štěňátkách a za pěkné fotky.

 


 


11.5.2012

Progesteron vystoupal na správnou hodnotu a my jsme vyrazily do Německa na krytí. Angel byla herečka a Abutambu s ní měl spoustu práce ;-) Bylo to první krytí naší Angel a proto jsme jí vybraly zkušeného psa. Nakonec se spojení podařilo a trvalo 20 min. Druhý den jsme krytí opakovaly. Udělaly jsme si výlet do Kolína a skvělého průvodce nám udělal Holm. Celý víkend u Heike a Holma byl příjemný a doufám, že se na ultrazvuku brzy ukáže nějaký pozitivní výsledek.

 

 


6.5.2012

Jsme se rozloučily s naší Balishou, kterou jsme vezly do Německa. Holka naše šikovná cestu zvládla na jedničku. Panička se do Balishy hned zamilovala, byla to láska na první pohled. Balishe bude dělat společnost osmiletá dáma ridgebacka a panička Helga.

 


30.4.2012

Jako první nás 21.4.2012 opustil s novými páníčky Baddíček. Než dojel domu, tak urazil pěkný kus cesty, jel až do Rakouska, kde na něj čekala nová psí kamarádka. Teď už je pěkně zabydlený a může vymýšlet lumpárny a bojovat o přízeň psí dámy a páníčků.

Jako druhý od nás do Prahy odjel pejsek Barney. S paničkou spinká v posteli, tak neměl problém si u Míši zvyknout. Bohužel jsem je zapoměla vyblejsknout :-(

Doma nám zůstal pěknej babinec, ale ne na dlouho. Jako třetí od nás odjela v sobotu Bayonne. Bude bydlet kousek od nás v Mostě, v moc prima rodině s dětmi.

1-2 hodiny na to od nás odjela do Hradce Králové Bethie. Našla taky super rodinku se dvěmi lidskými sestřičkami, ta se teda bude mít dobře, páníčci moc dobře vědí jak na ridgebacka ;-)

Ještě nám doma prozatím zůstávají dvě holčičky, jedna pojede do Německa a druhá do Ostrova, ale až 15.května. Tak se pořád můžeme těšit z jejich přítomnosti.


19.4.2012

Dnes oslavilasvé 6 narozeniny naše C'haitali Ann. Přejeme ti Tajluško vše nejlepší a spoustu dalších let po našem boku. Jsme rádi za to, že jsi! Vše nejlepší přejeme celému "C" teamu Valdštejňáků.

 


 

 

17.4.2012

 

Včera jsme absolvovaly poslední kontrolu vrhu. Štěnda jsou v pořádku a verdikt zní přesně tak jak jsme očekávaly. Dva kluci nestandard a všechny holčičky standard.

Štěňátkům jsme do jejich i společné fotogalerie přidaly nové fotečky.

 

 

 

 

 

 


11.4.2012

Dneska měli štěňátka náročnej den. Byly jsme s nimi na zahrádce,kde se pořádně vyřádili a já jsem mohla nafotit pár nových foteček, najdete je v jejich fotogaleriích. Odpoledne jsem je naložila do auta, kde poprvé frčeli v kufru a vyrazily jsme na veterinu. Štěňátka absolvovali první očkování a tetování do levého ouška. Při očkování ani nekvíkli, ale při tetování si trošku poplakali. Příští týden nás ještě čeká kontrola vrhu a za nedlouho se se štěňátkama pomalu začneme loučit :-(

 

 

 


         

 

 

 

 

 

 

Všem přejeme Veselé Velikonoce!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 Štěňátkům už je 5 týdnů a váží přes 4kg. Na granulky si velmi dobře zvykli a maj rádi i piškotky. Každému štěňátku jsme udělaly vlastní fotogalerii a najdete ji v sekci štěňátka / vrh B. Některá štěňátka jsou ještě volná, Tak jestli hledáte čtyřnohého společníka, tak si stačí vybrat ;-))

 

 

 

 


26.3.2012

Dnes jsou štěňátkům 4 týdny a čeká je odpoledne druhé odčervení a taky poprvé dostanou rozmáčené granulky. Čtyři dny už dostávají kašičku a stále papají mlíčko od Tajlušky. Včera byli poprvé venku a myslím, že se jim to líbylo. Určitě to pro ně bylo unavující, protože večer doma padli za vlast. Spoustu nových foteček mají ve své galerii ZDE... Stále máme volná štěňátka, tak nás neváhejte kontaktovat, pokud scháníte čtyřnohého kamaráda a společníka.


 

 

 

Konečně tu máme jaro! Na zahradě uděláme jarní úklid a pak hurááá, zbalíme štěňátka a vyrazíme na zahrádku, aby si prcci užili sluníčko a spoustu pohybu.

Do fotogalerie v sekci štěňátka vrh B jsme přidaly další fotečky našich štěňátek.

 

 

 

 


 

 Dorazily nám fotky ze Slovenska našeho chlapáka z A teamu Arese. Pan Varga se o něj dobře stará a Ares už se má konečně dobře. Po tom co mu zemřel páníček se dostal do špatných rukou a málem byl zastřelen, život si zachránil útěkem. Naštěstí Ares narazil na ty správné lidi, kterým jeho život nebyl lhostejný. Za Areska děkujeme, jsme šťastní za to že vás má.

 

 

 


16.3.2012

Tak už naši prckové slyší a vidí, dva dny už spolu dovádějí a objevují svět kolem sebe. Konečně začíná být veselo. Nás si taky se zájmem prohlížejí a jak nás zmerčí dožadují se naší pozornosti, jsou slaďoučký!!! Mají za sebou první odčervení, které proběhlo ve dvou týdnech. Štěňátkům jsme přidaly do fotogalerie pár nových fotek (zde...) a našim holkám jsme taky do jejich galerií přidaly pár foteček ( Angel zde... a Tajla zde...).

 

 


Od desátého dne štěňátka začínají otevírat očička a snaží se udržet svoje tělíčka na svých malých nožičkách. Je sranda je pozorovat jak se kymácejí a snaží se ťapkat.


Štěňátkům už je týden a mají se čile k světu. Díky jejich časté návštěvě u milky baru C'haitali už všechna štěňátka váží víc jak kilo ;-) C'haitali už se o ně tolik nebojí a miminka nám půjčí, jen bedlivě sleduje co se s nimi děje. Dokonce i naší Angel dovolila aby si k ní a štěňátkům lehla do boxu, ale nespustila jí z očí když se kolem ní štěňátko potulovalo.


28.2.2012 ze spojení C'haitali a Chiwambo se nám narodilo šest červených štěňátek , čtyři čubinky a dva pejsci. Podle první kontroly vrhu jsou fenečky standardní a dva pejsci jsou nestandardní (zálomek na ocásku). Žádné štěňátko při porodu neuhynulo a žádné nemělo DS! Štěňátka se mají čile k světu a přibírají na váze. Tajlinka se o ně pečlivě a s láskou stará. První holčička se narodila v 7.00, chlapeček hned za ní v 7.10, intervaly mezi štěňátky se prodlužovaly a skončily jsme posledním štěňátkem ve 14.15

Za fotečky, zpracování a kontrolu vrhu děkujeme Daně Netušilový.

 

 

 

 

 


 

26.2.2012

Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by nám Tajlinka chtěla rodit, asi se prckům v bříšku dobře daří a nechtějí ven laugh Včera jsme byly venku, byla krásně slunečná sobota a vyfotily jsme Tajlinku i když na nějaké focení neměla náladu ani čas. Z jednoho štěnda si holky udělaly zajíce a taky spostu času jí zabralo pátrání po myškách. Dnes je Tajluška březí 64.den, tak už se brzy dočkáme malých zrzounů heart

 


20.2.2012

 

 

 

Už se nám blíží termín porodu!!! Jsme moooooc zvědaví a natěšení na mimísky.

Porod očekáváme do týdne, naše mamča si nasadila klidový režim. Angel jí do her může lákat jak chce, ale Tajla se nedá, dělá že ji nevidí, nebo ji spraží ať jí nechá v klidu.

Venku si vykračuje jako dáma a rychlejší pohyb udělá jen velmi výmečně cheekylaughcheeky jóó ale když jde o baštu, tak to by se přerazila surprise.

Klid a pohodlí porodního boxu využívá čím dál častěji. Když se v něm Tajlinka vyvaluje, tak si k ní vlezu a pozoruju její bříško jak se vlní, nebo na ní položím ruku a nechávám se okopávat yes.

 

 

 

 

 

 


9.2.2012

Naší Tajlušce jsme postavily porodní box, ať si na něj může zvykat a myslím, že je spokojená s prostorem který má ;-)) Hned box obsadila a spokojeně se v něm vyvalovala.

Jelikož čekání na štěňátka je dlouhé, tak jsme se na ty prcky byly kouknout na ultrazvuku. Vývoj probíhá tak jak má, byly krásně vidět kostry a lebky štěňátek. Jedno štěndo asi trénuje na boxera, neuvěřitelně mávalo pacinkama :-D Už se nám to blíží a my se nemůžeme dočkat!!!

 


6.2.2012

 

Tajluška už je březí 43 dní. Velice si užívá naší přítomnost a přítomnost její dcery Angel. Tajlinka je mazlivější, má obrovskou chuť do jídla, začíná se pěkně zakulacovat a už je opatrnější, při venčení omezuje pohyb.

 

 

 


 

3.2.2012

Letošní rok přináší i smutné zprávy. Bohužel velmi brzy a nečekaně opustil tento svět úžasný a překrásný tatínek našeho "A" vrhu Německý šampion MATAKIMA AJANI.

Zahynul předešlý pátek při autonehodě a na místě podlehl svým zraněním. Je nám to nesmírně líto a cítíme s Karolínou.

 

 

 


 

18.1.2012

Dnes jsem byla nervózní jako před maturitou. Dopoledne jsem vyrazila s Tajlinkou na veterinu na ultrazvuk. Naštěstí jsem měla štěstí a nikdo v čekárně nebyl a mohla jsem jít rovnou na řadu. Netrpělivě jsem čekala na verdikt veterináře J.Kučery, naštěstí napětí netrvalo moc dlouho a verdikt zněl, že Tajlinka má v bříšku miminka. Máme obrovskou radost a na miminka se těšíme.

Pomalu se začneme připravovat na porod a příchod malinkých zrzečků.

 

 


 

Na stránečky do sekce štěňátka vrh "B" jsem umístila prognancy kalendář. Tam můžete sledovat každé období vývoje našich miminek. Za týden se chystáme na ultrazvuk a doufáme že nám přinese skvělé zprávy, už se nemůžeme dočkat, vůbec nám to neutíká.

Pár foteček z krytí, které proběhlo 25.prosince 2011, za fotečky děkujeme Heike.